Toinen perhekerhoilta toi paikalle viisi perhettä, joista lapsia oli kahdeksan ja aikuisia viisi. Perhekerhon teemana oli luonnon ihmeet ja tällä kertaa keskityttiin erityisesti syksyyn.

 

Lapset leikkivät vapaasti ennen hartautta, ja triangelin soiton myötä, johon lapset innokkaasti osallistuivat, lähdettiin Ritvan pitämään hartauteen. Hartauden aiheena oli laulu

”Keltaiset lehdet ja ruskeat”.

 

Lapset osallistuivat hartauteen niin, että he tekivät lattiakuvan. Sininen kangas kuvasi taivasta, vihreä nurmikkoa ja ruskea hiekkaa, maata. Näiden päälle lapset levittelivät lintuja, lehtiä, tähtiä. Loppuun lauloimme ja leikimme kyseisen laulun yhdessä.

IMG_3274-normal.jpg

 

Hartauden jälkeen opiskelijat pitivät leikkihetken, jossa oli syksyisiä laululeikkejä mm. ”Kuralätäkkö”, ”Pohjolan syksy” – lapset saivat ehdotella, että mitä se syksy tuopi tullessaan. Leikkihetkeen lapset osallistuivat innoissaan ja tämän jälkeen siunattiin evästauon herkut ja päästiin käsipesulle.

IMG_3278-normal.jpg

 

Pienen evästauon jälkeen lapset levisivät ympäri kerhotilaa, erityisesti eteiseen, jossa liikuntavälineet olivat lasten suuressa suosiossa ja käytössä.

Samaan aikaan oli mahdollisuus repiä paperista puu ja tehdä sormiväreillä siihen oransseja, keltaisia, punaisia lehtiä.

 

Leikkiaika meni kuin siivillä ja pian olikin aika jo ryhtyä korjaamaan leluja, jonka jälkeen järjestäydyttiin loppupiirin. Loppupiirissä tehtiin soittorasiat ja vilkutettiin näkemiin lapsille ja aikuisille.

IMG_3284-normal.jpg

Kaikilla oli perhekerhossa mukavaa, kerho meni nopeasti ja toivottavasti ensi kerralla on yhtä mukavaa.

 

”Suljen ihanan soittorasian,
kierrän lauluni kippuraan.
Muiston mukavan taskuun taputan,
siihen saakka kun tavataan.
Kiitän, kumarran, niiaan, vilkutan,
pian taas yhdessä laulellaan.

Taivaan isälle laulan kiitoksen,

siunaa matkamme kotiinpäin.”