Aiheena oli Mikkelinpäivä.

Kerhoa oli opettaja Ritva Jarvan johdolla vetämässä vuorostaan opiskelijat Tiina, Tanja, Mirjaleena, Natalia ja Aaro Lat12:sta.

Kerhotilaa oli koristeltu enkelein, pilvin ja tähtösin.

Kerho alkoi normaalisti klo 17.00 ja pikkuhiljaa perheitä saapui paikalle. Osallistujamäärä tällä kertaa kerhossa oli 6 aikuista ja 11 lasta.

Kun kaikki olivat saapuneet paikalle, otti Ritva esiin triangelin ja sitä lapset saivat vuorollaan soittaa merkiksi siitä, että olisi aika siirtyä hartaushetkeen.

Ritva piti hartauden kertomalla enkeleistä ja näyttämällä samalla kuvia enkeleistä. Kuvien joukossa oli myös ”taikakuva” , josta Ritva vesivärillä maalasi enkelin esiin. Yhdessä laulettiin myös laulu: ”Tahtoisin toivoa sinulle”, jonka jälkeen puhallettiin yhdessä kynttilä sammuksiin. Tämän jälkeen oli opiskelijoiden pitämien leikkien vuoro.

Leikit alkoivat ”enkelijumpalla” Aaron vetämänä. Jumpassa tutustuttiin alkuun kehon osiin ja sen jälkeen päästiin heiluttelemaan sormia, jalkoja ja ”siipiä”.

Tämän jälkeen Tiina otti ohjakset käsiinsä ja alkoi syliköröttely, jossa lapsi oli vanhemman sylissä ”polvipenkillä” ja siitä lähdettiin köröttelemään.

mikkeli1-normal.jpg

Matkan varrella oli ylämäkeä ja alamäkeä sekä tien päässä kuoppa. Kuopan kohdalla lapsi putosi polvien väliin niin, että hupsista vaan!  Ja lapsista tämä oli niin mukavaa,että halusivat ottaa monta kertaa uudestaan.

Seuraavaksi vuorossa oli Tanjan pitämä leikki, jossa lapset pääsivät, liinat käsissä, lentämään ja liihottamaan kuin enkelit.

mikkeli2-normal.jpg        mikkeli3-normal.jpg

Lopuksi rauhoituttiin Natalian vetämällä ”Tuulee, tuulee” -laululla, jossa puhalleltiin tuulta ja sormilla napsuteltiin sadetta.

Sitten olikin vuorossa jo kahvihetki ja kaikille maistui välipala. Sitten jaksoi taas leikkiä. Isot legot olivat kovassa käytössä ja hienoja rakennelmia syntyi. Myös liikuntaleikit eteisessä ja käytävässä olivat suosittuja ja niinpä siellä hienosti hulavanteet pyörivät.

Kerhon loppupuolella oli vielä laulupiirtämistä Mirjaleenan johdolla. Ensin harjoiteltiin piirtämistä ilmaan ”taika sormella”

mikkeli4-normal.jpg

ja sen jälkeen piirrettiin isolle paperille lattialla laulun mukaan pilviä, tähtiä ja enkeleitä. Kaikille leikattiin vielä ennen kotiin lähtöä omat piirustukset mukaan muistoksi kivasta kerho kerrasta.

Laulupiirtämisen jälkeen kerkesi vielä hetken leikkiä omia leikkejään ennen kuin piti siivota lelut pois ja koitti kotiinlähtö.

mikkeli5-normal.jpg

Hei vaan ensi kertaan asti!