Tällä viikolla perhekerhossa aiheenamme oli Marianpäivä. Kerhoon saapui neljä aikuista ja seitsemän lasta. Aloitimme hartaudella, jonka pitivät Tuutikki ja Johanna. Hartaudessa kerrottiin Raamatun kertomus "Enkeli ilmestyy Marialle". Samalla havainnollistettiin hartautta lyijyjalkanukein ja lapsetkin pääsivät mukaan osallistumaan minimarakassein. Hartaus loppui lasten virteen "Nuori neitsyt Maria" ja rukoukseen äideistä ja lapsista.

IMG_0378-normal.jpg

Hartauden jälkeen perheet saivat hakea itselleen huivit ja enkelimusiikin tahdissa kiertelimme yhdessä ympäri kerhohuonetta liihottaen enkeleinä huivisiivillämme.

IMG_0388-normal.jpg

Mutta mitä kotiäiti Maria tekeekään mielellään?

Reippaan vastauksen saimmekin tuossa tuokiossa yhdeksänvuotiaalta Saimilta: "LAITTAA RUOKAA JA LEIPOO!"

Tämän vastauksen johdattelemana leikimme ja lauloimme yhdessä "Leipurihiivan" tahtiin muunnellen sitä eri tavoin milloin olimme isoja ja milloin pieniä leipureita. Lasten suosikki ilmeistä päätellen oli ehdottomasti nopeutettu versio tästä laululeikistä. Tämän jälkeen siirryimmekin harjoittelemaan leipomista muovailuvahalla ja saimmekin aikaiseksi oikein suuria ja upeita leipomuksia, taisi muutama leipäpalanen vahingossa käväistä pienimpien lasten suussakin.

IMG_0406-normal.jpg

Hienon leipomishetken jälkeen siirryimme syömään maukkaita keksejä ja perunalepuskoja kahvin ja mehun kera.  Maukkaan välipalan jälkeen pääsimme askartelemaan ja noppatemppuilemaan iloisissa tunnelmissa.

Askarteluna teimme pilttipurkeista ja silkkipapereista askarreltuja kukkia, Marianpäivän tyyliin. Toisessa huoneessa samanaikaisesti päästiin leikkimään ja liikkumaan noppien antamien ohjeiden mukaisesti.

IMG_0414-normal.jpg

Askartelujen ja liikkumisen jälkeen ehdimme vielä hetken leikkiä vapaata leikkiä. Lasten riemukasta leikkiä säesti Lea-äiti pienten Arvi ja Martti poikien istuessa äidin sylissä.

IMG_0408-normal.jpg

Riemukkaan leikin jälkeen laitoimme lelut omille paikoilleen ja lauloimme loppulaulun.

Loppuun vielä ehdimme kysellä lapsilta mitä he pitivät tästä kerrasta ja yksimielisin mielipitein ASKARTELU taisi voittaa tämän äänestyksen.