Ensimmäinen virallinen 1IMG_3245-normal.jpgperhekerhokerta tänä syksynä
keräsi paikalle paljon vanhempia ja lapsia vauvasta leikki-ikään asti. Aluksi perhekerhossa oli vapaata leikkiä, johon lapset rohkeasti osallistuivat leikkimään uusienkin lapsien kanssa. Sen jälkeen siirryttiin mustaan luokkaan, jossa pidettiin nimenhuuto, ja pieni hartaus. Hartauden aiheena oli kiitollisuus, johon liittyen lapset saivat kertoa, mistä olivat kiitollisia. Perheet saivat myös käydä tiputtamassa lasikiviä vesimaljaan asioista, joista he halusivat kiittää.

Hartauden jälkeen oli paljon erilaisia leikkejä, joihin vanhemmat osallistuivat lapsineen. Aluksi perheet saivat esitellä itsensä vuorotellen ja kertoa asian, mistä pitää. Yhtenä leikkinä oli myös piirileikki, jossa käveltiin piirissä ja laulettiin samalla. Uuden ryhmän kanssa leikki hiukan ujostutti joitain lapsia, mutta leikki sujui muuten hyvin. Toimintatuokio sisälsi myös paljon laulamista ja yhdessä touhuamista, johon kaikki hyvin mielellään osallistuivat.

1IMG_3269-normal.jpgVälipalan jälkeen siirryttiin takaisin luokkaan, jossa lapsia odotti iloinen yllätys: lattialle oli tuotu toimintaa varten suuri leikkivarjo. Varjolla puuhastelu oli lapsien mielestä erityisen mielekästä ja hauskaa, minkä huomasi välittömästi iloisesta naurusta ja innokkaasta osallistumisesta. Varjo vapautti ujommatkin lapset leikkimään ja nauramaan yhdessä riehakkaan toiminnan lomassa. Varjoleikkien jälkeen oli vuorossa musiikkituokio, jossa lapset yhdessä vanhempiensa kanssa saivat laulamisen ohessa soittaa mukana ja säestää mielensä mukaan. Laulut olivat helppoja ja tuttuja osalle lapsille, ja niihin oli jokaisen helppo päästä mukaan.

1IMG_3271-normal.jpgLaulamisen ja soittamisen jälkeen tultiin askartelemaan luonnontauluja. Liimaa käyttämällä lapset saivat ohjaajien ja vanhempien avustuksella koota paperille eri luonnonmateriaaleista omia teoksiaan. Lapset saivat myös käydä painamassa oman kädenjälkensä maalilla yhteiseen seinäjulisteeseen, joka laitettiin kerhotilaan kaikkien nähtäväksi. Tunnelma kerhossa oli alusta alkaen hyvä, ja jokainen lapsi löysi kerhon aikana itselleen mukavaa ja mieluisaa tekemistä. Monipuolinen kerho-ohjelma tarjosi jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden osallistua omana itsenään kerhotoimintaan. Ohjaajat ohjasivat ryhmää johdonmukaisesti ja selkeästi, mikä helpotti toimintaan mukaan pääsemistä. Asenne oli alusta alkaen hyvä, mikä loi iloista ilmapiiriä kerhon alusta loppuun. Loppupiiri ja – laulu päättyivät hyvillä mielin, ja kerhosta jäi mukava olo itse kullekin.